A fost aleasa cea mai frumoasa soferita de TIR din Romania. Are 26 de ani si a fost asistenta medicala

Loading...

Un calendar 2021 cu fotografii ale celor mai frumoase șoferițe de TIR va fi editat de un grup al camionagiilor, la inițiativa lui Ilie Matei – Omul șoselelor, și aceștia și-au desemnat prin vor colegele cele mai atrăgătoare. Diana Stoian a fost aleasă cea mai frumoasă șoferiță de TIR.

Nouă tinere șoferițe au fost alese chiar de colegii lor camionagii, într-un vot pe Facebook, să apară în calendarul 2021, iar dintre ele Diana Stoian a primit cele mai multe like-uri. Are 26 de ani și a fost asistentă medicală, înainte de a decide să-și schimbe meseria și să devină șofer de TIR.

Diana Stoian
Diana Stoian

Diana Stoian

Soțul ei, care e camionagiu, a fost cel care a fost decisiv, recunoaște Diana, pentru sursa citată. Așa că a luat hotărârea să-l urmeze, iar astăzi cei doi sunt colegi de echipaj, pentru o firmă de transport din Spania.

„Pe șosele am avut ocazia să cunosc o cu totul altă lume față de cea pe care o cunoaștem cu toți. Este o lume dură, mai ales pentru o femeie, iar o vorbă șoferească spune așa: camioanele sunt mai rele decât drogurile, adică odată ce intri în lumea asta e foarte greu să ieși. Credeți-mă, este adevărat!”.

Frumoasa șoferiță a vorbit și despre greutățile vieții de șofer de TIR: „”Nu avem mereu acces la instalații sanitare decente (uneori un duș este un lux), în multe din parcările din Europa se fură ca în codru, iar șoferii sunt expuși multor riscuri.

Diana Stoian
Diana Stoian

Diana Stoian

Oboseala, stresul, lipsa celor dragi, alimentația – de cele mai multe ori necorespunzătoare – și lipsa de respect cu care suntem tratați de cele mai multe ori sunt factorii care îngreunează viața șoferilor de zi cu zi.”

Un alt lucru care dezavantajează șoferii profesioniști, în special cei care lucrează pentru firmele românești este legislația din țara noastră, care permite ca un șofer profesionist să fie angajat cu un salariu minim pe economie. Noi nu lucrăm niciodată 8 ore pe zi, ci 13 sau 15 ore ( 21 de ore în cazul echipajului ), fapt pentru care cred că o revizuire a legislației în ceea ce privește șoferii profesioniști este necesară”, mărturisește tânăra din Neamț.

Diana Stoian
Diana Stoian

Diana Stoian

Tânăra spune că multe dintre firmele cu care a colaborat au fost închise.

„Această pandemie ne-a scăzut volumul de muncă, mai multe firme unde încărcam și descărcam fiind închise. Benzinăriile de pe autostradă au fost și ele închise o perioadă, timp în care nu am avut de unde cumpăra o cafea, pâine sau acces la o toaletă.

Unora dintre colegii angajați la firmele românești le-a fost redusă diurna, patronii acuzând lipsa curselor, lucru care este ilegal”, a declarat cu amărăciune Diana.

În ciuda acestor greutăți, Diana spune că e îndrăgostită de meseria de șofer de TIR: „În momentul acesta nu m-aș vedea făcând altceva. Din pasiune pentru camioane dar și pentru a promova șoferițele profesioniste am făcut o pagină pe Facebook care se numește Trucker Girls. Acolo puteți găsi o parte din cele mai frumoase șoferițe profesioniste alături de cele mai frumoase camioane.”

Soferita anului 2019

In urma cu un an , cea mai frumoasa soferita de Tir din Romania a fost declarata Malina Elena Ghileschi 

Aceasta ar putea da TIR-ul fără dubii pe câteva defilări de modă. De asemenea, ea a fost desemnată cea mai frumoasă șoferiță de camion din România, în urma unui concurs organizat pe Facebook.

Pe numele ei Mălina Elena Ghileschi a fost desemnată ”Cea mai frumoasă șoferiță din România”, în urma unui concurs organizat pe Facebook, potrivit Monitorul de Botoșani. Tânăra, în vârstă de 22 de ani, conduce un camion, unul din criteriile de participare la concurs fiind practicarea meseriei pe mașini de mare tonaj.

Malina
Malina

Malina

De altfel, Mălina și declară că nu se vede făcând altceva în viitor. Mălina a adunat peste 3.500 de voturi la concursul organizat de Ilie Matei – ”Omul Șoselelor”, o pagină dedicată șoferilor de TIR din țara noastră.

”Lucrez singură pe camion de 10 luni și nu mă văd făcând altceva în viitor”

Botosăneanca a terminat școala de șoferi pentru categoriile C și E și a obținut atestatul pentru transportul de marfă, iar din luna ianuarie a acestui an este șoferiță de TIR. Tânăra este logodită, iar alesul ei este, de asemenea, șofer de TIR.

malina
Malina

„În luna ianuarie 2019, mi-am început cariera mea de șofer la firma germană Spedition Pflaum GmbH. Firma are foarte multe ramuri: distribuție de produse, distribuție de colete, transport de marfă dintr-o țară în alta etc. Logodnicul meu se afla aici de aproximativ un an jumătate și se ocupa cu aprovizionare magazinelor”, a mai spus Mălina.

Loading...

”De mică am fost pasionată de maşini şi de tot ceea ce ţine de şofat. Pentru că am o pasiune aparte pentru maşinile de mare tonaj, am reuşit tot ce mi-am propus. În prezent, stăpânesc volanul cu multă precizie şi sper să am parte de mulţi kilometri fără evenimente neplăcute! Doresc tuturor şoferilor mult noroc, drumuri bune şi line!Lucrez singură pe camion de 10 luni și nu mă văd făcând altceva în viitor”, a spus Mălina la vremea respectiva.

Malina
Malina

error: Content is protected !!