Forma de scalvie moderna- doi Romani gasiti intr-o cladire abandonata in SUSEX

Loading...

Doi bărbați români au fsot găsiți locuind în magazinele „murdare” abandonate din Sussex, fără apă caldă, încălzire sau dusuri, fiind considerata o forma modernă de sclavie

Poliția a deschis „dosar” de forma modernă de sclavie după ce a găsit doi bărbați care trăiau în condiții murdare la un magazin universal abandonat de pe coasta de sud.

Ofițerii de poliție din Sussex au descins joi in fostul magazin TJ Hughes din Eastbourne, după ce au primit o informatie de la localnici.

Doi români au fost găsiți dormind în interiorul clădirii, fără apă caldă, încălzire sau toaletă.

Ofițerii au spus că locatia este „murdara”, avand cel puțin trei saltele întinse pe jos, lângă gunoi, lozuri razuibile și un încălzitor electric pentru căldură.

Un purtător de cuvânt al poliției din Sussex a declarat: „Au fost îngrijorări în legătură cu locul, unde a fost chemata o companie de eliminare a gunoiului din Londra pentru a curăța clădirea de gunoaie.”

„Doi bărbați din România au fost găsiți dormind in magazin, în condiții mizere, fără apă caldă și fără dușuri sau echipamente de protecție.

„Personalul HSE a emis o notificare de interdicție imediată asupra clădirii pentru a împiedica lucrătorii să doarmă din nou acolo, din cauza lipsei măsurilor de precauție împotriva incendiilor. 

„De asemenea, a fost emisă o Notificare de Contravenție (NoC), deoarece cladirea nu avea apă caldă curentă, nici un mijloc de încălzire a alimentelor sau spălarea toaletelor.

„Poliția continuă o investigație cu privire la potențialele infracțiuni de exploatare a muncii în temeiul Modern Slavery Act 2015 și agențiile partenere sunt consultate pentru a preveni orice astfel de exploatare în legătură cu locatia.”

Magazinul TJ Hughes al orașului litoral a fost închis în 2019 și a rămas gol de atunci.

TJ Hughes

TJ Hughes

Magazinul TJ Hughes

Sergentul detectiv Sophie McGarel a declarat că „exploatarea forței de muncă este o preocupare majora în East Sussex, ca și în alte părți ale țării, cu rapoarte privind cazarea improprie și fără a fi furnizat echipament de protecție lucrătorilor.

„În astfel de cazuri, salariul este adesea mic iar patronii se așteaptă ca muncitorii să lucreze multe ore in fiecare zi. Discovery, împreună cu agențiile sale de parteneriat, răspunde la rapoarte și folosește toate metodele disponibile pentru a încerca închiderea companiilor acolo unde este necesar. ‘

Bărbații români au fost duși într-un loc sigur, avand facilitati adecvate, în timp ce investigațiile au continuat în acest weekend.

Loading...

Descoperirea din East Sussex reunește ofițeri de poliție locali, ofițeri de pompieri, Stop the Traffik Hastings, King’s Church și personal din Hastings and Rother Councils, DWP, HMRC, Home Office Immigration, Gangmasters and Labor Abuse Authority, și organizații caritabile locale, toate cu scopul de a vedea salvate și sprijinite victimele sclaviei moderne, iar făptașii aduși în fața justiției.


error: Content is protected !!