Furturile de marfa din TIR-uri s-au inmultit in ultima perioada.

Loading...

Furtul de marfă de-a lungul drumurilor a atins o nouă dimensiune, o bandă profesionistă de hoți a furat marfă din peste 100 de camioane parcate la Rastanlage Kraichgau-Sud, pe autostrada A6 din Germania, scrie eurotransport.de.

Până în prezent, poliția germană nu a reușit să-i indentifice pe făptașii celor peste 100 de furturi de marfă din camioanele parcate la Rastanlage Kraichgau-Sud. Ancheta a fost preluată de Comisariatul din Walldorf.

Pentru a-i putea indentifica mai repede pe hoți, oamenii legii fac apel la posibilii martori să-i contacteze.

Marfă scumpă, pagube materiale ridicate

Încă nu este foarte clar ce anume au furat hoții. Din raportul poliției germane reiese că aceștia au sustras printre altele fierăstraie marca Stihl, gelurile de duș și role de cabluri. În plus, acțiunea hoților a produs pagube considerabile asupra prelatelor semiremorcilor.

Intr-un eveniment rupt parcă din scenariul pentru un episod din Fast & Furios, un grup de români au furat iPhone-uri dintr-un camion în mișcare.

Nu s-a mai întâmplat de mult să auzim de un furt de proporții realizat de români peste hotare, dar evenimentul de acum câteva zile a reușit să facă valuri pe întregul mapamond. Cei de la BBC au detaliat modul foarte elaborat prin intermediul căruia cinci români au furat iPhone-uri în valoare de 550.000 de euro dintr-un camion aflat în mișcare.

Tehnica la care au apelat a fost una destul de complexă și a implicat o camionetă modificată și câteva salturi desprinse din SpiderMan. Unul dintre români s-a cățărat pe un tir care transporta iPhone-uri între două depozite din Olanda. A făcut o gaură, s-a strecurat în interior și a început să arunce cutii cu telefoane pe capota camionului modificat. Acesta din urmă avea pe deasupra un material antiderapant pentru a preveni alunecarea terminalelor în momentul aterizării.

Intregul eveniment a avut loc pe autostrada A73 în preajma localității Horst. Totul s-a petrecut în mișcare, iar partea șocantă este că tehnica nu este una complet nouă. Mai multe grupuri de hoți au început să atace tiruri în mișcare folosind camionete modificate. Partea interesantă este că aproape de fiecare dată sunt vizate transporturi de telefoane, deoarece sunt foarte valoroase și ușor de comercializat pe piața neagră.

Polția a arestat deja în weekend cele cinci persoane ce sunt suspecte de realizarea furtului. La fiecare dintre adresele răufăcătorilor au găsit iPhone-uri sigilate, iar camioneta folosită în furt a fost găsită la unul dintre domicilii. Un purtător de cuvânt al poliției olandeze a afirmat că investighează de mult timp furturile din tiruri, dar au fost convinși că un astfel de plan este imposibil de pus în practică.

Nici patronii nu sunt tocmai usa de biserica

In urma cu cateva zile patronii unei firme care ar fi trebuit să asigure transportul unor televizoare în Franţa au fost plasaţi sub control judiciar, într-un dosar în care poliţiştii fac cercetări pentru dispariţia TIR-ului cu încărcătură. În acest caz, proprietarul televizoarelor oferă o recompensă de 50.000 de euro.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că cei doi patroni ai firmei din Dâmboviţa, o femeie şi un bărbat, cu care omul de afaceri din Argeş a semnat un contract pentru transportul televizoarelor în Franţa au fost iniţial reţinuţi, iar ulterior au fost plasaţi sub control judiciar pentru 60 de zile.

Există ipoteza că bărbatul din Dâmboviţa ar fi pus totul la cale, astfel încât TIR-ul să dispară, iar televizoarele să fie vândute pe piaţa neagră, mai spun sursele citate.

Poliţiştii din Argeş fac, în acest caz, cercetări pentru înşelăciune, si au făcut percheziţii în Argeş şi Dâmboviţa.

Uneori salriile mici fac din soferi faptasii unor furturi.

Un şofer profesionist român şi soţia lui au pus la cale o hoție de zeci de mii de euro, din coletele pe care le transportau în Germania.

Bărbatul era angajat al unei firme de curierat şi transporta containere cu pachete, iar soţia lui mergea cu el în curse.

Cei doi au furat 200 de colete trimise sau destinate centrului Dorsten DHL, scrie Dorstener Zeitung, joi. Românii au furat doar produse de marcă: smartphone-uri scumpe, aparate electrocasnice de înaltă calitate, cosmetice, sau ceasuri foarte scumpe.

Cei doi soți rupeau sigiliile containerelor cu colete pe care le transporta bărbatul şi au produs pagube de zeci de mii de euro, începând cu luna spetembrie a anului trecut. Clienţii care achiziţionaseră produsele pe internet au făcut reclamaţii când s-au trezit fără ele, iar firma a achitat toate dunele. Miercuri, cei doi români au fost condamnaţi de un tribunal din Dorsten, prezentând detaliile jafului în faţa judecătorului. Procuratura a arătat că şoferul român lucra de 4 ani la DHL, pe un camion care transporta containere de colete între diferite sedii ale firmei.

Din septembrie 2018 a început să umble la containere. În două rânduri, el a luat-o în cursă pe soţia sa. Aceasta umbla la colete, le sustrăgea din container şi apoi marfa furată a fost dusă acasă. Se foloseau de un cuţit de bucătărie, susţine avocatul românilor. Poliţia a găsit multe dintre mărfuri în apartamentul hoţilor, le-a confiscat, dar la tribunal românii le-au cerut înapoi, susţinând că sunt ale lor.

Loading...

E interesant faptul că, după descoperirea jafului, românul a continuat să lucreze ca şofer la aceeaşi firmă, dar nu a mai fost primit în sediul din Dorsten. El şi soţia lui au spus judecătorului că au început să fure pentru că acumulaseră datorii de 20.000 de euro şi nu ştiau cum să le mai achite. Tribunalul a condamnat-o pe femeie la un an cu suspendare și pe bărbat la 20 de luni cu suspendare.