INFO DE ULTIMĂ ORĂ referitor tranzitarea Ungariei de catre soferii de schimb sau de alte persoane care merg la muncă în afara României.

Loading...

Redam mai jos un comunicat emis de catrr Inspector Sef al ISCTR, Nistor Duval pentru Transport Academy:

“Au fost probleme de interpretare din partea unor politisti maghiari. Dar, incepand din această seară, de la ora 21,30 , lucrurile s-au rezolvat.

In urma întrebărilor și problemelor ridicate de transportatori , Consulatul General al României de la Gyula a venit cu următoarea informare :

• autoritățile maghiare permit începând cu data de 05.04. orele 21.00(ora Ungariei) intrarea in scopul tranzitarii Ungariei , prin PTF Nadlac , a persoanelor care nu sint cetățeni maghiari . Tranzitul Ungariei se face pe TRASEE PRESTABILITE;

• autoritățile austriece, la intrarea in Austria, verifica starea de sănătate a persoanelor . Pe durata șederii planificate persoanele trebuie sa declare motivul pentru care intra in Austria.

• Germania permite intrarea în țara a persoanelor: cetățeni germani , cetățeni care au permis de ședere sau domiciliu in Germania , cetățeni care vin la lucru in Germania , cei care au viza de tip D , transportatorii indiferent de cetățenie. In scop de tranzit pot intra in Germania toți care călătoresc pentru a ajunge in țara de domiciliu.”

NU UITAȚI: Este obligatoriu să aveți asupra Dvs o adeverință de angajat, asumată de angajator.

De asemenea, prin art 13 al Ordonanței nr 7/04.04.2020, se rezolva si problema soferilor care vin spre Romania la bordul microbuzelor sau cu auto propriu. Si ei sunt exclusi de la carantina / izolare, daca nu prezinta simptome.

ATENTIE! Și in acest caz, șoferii trebuie sa prezinte, la intrarea in Romania, o adeverinta de salariat, asumata de angajator.

Loading...

Sursa: ISCTR