Mărturia șoferului român de TIR care și-a pierdut soția la 15 minute după ce au schimbat locul la volan. „Dumnezeu să aibă milă de mine și de copii”.

Mărturia șoferului român de TIR care și-a pierdut soția la 15 minute după ce au schimbat locul la volan. „Dumnezeu să aibă milă de mine și de copii”.

Loading...

Șoferița Lucreția Rus, 30 de ani, mamă a trei copii, din Rebra (Bistrița), și-a pierdut viața, pe 16 martie, într-un accident de TIR pe A36 în zona Mulhouse, Franța. Soțul ei, Marius, 35 de ani, care conducea camionul companiei Filadelfia implicat în accident, a fost rănit, dar a scăpat teafăr.

Marius Rus, soțul, își amintește momentele groaznice:

“Eu eram la volan. În fața mea, un alt camion. A frânat brusc, fără nici un avertisment, fără lumini de avarie. În stânga n-am putut s-o iau, fiindcă erau multe mașini pe autostradă, praf le făceam, în dreapta, n-am avut pe unde. Am intrat puternic, în spatele camionului din față, iar Lucreția, săraca de ea, n-a avut nici o șansă.”

Marius spune, pentru Libertatea, că nu era obosit, dar recunoaște că el a fost considerat vinovat pentru accident.

Cei doi soți veneau din Spania, din zona Barcelona, cu un TIR cu mărfuri nealimentare, iar Marius se urcase la volan să-și schimbe soția cu doar un sfert de oră înainte de tragedie.

„Domnul să ne întărească pe toți și să aibă milă de mine”, spune Marius Rus.

Repatrierea a costat 5.000 de euro, firma i-a dat 3.500 de lei

“Cu mari eforturi, cu sprijinul familiei, al unor prieteni și al lui Dumnezeu am reușit să strâng cei 5.000 de euro pentru a repatria trupul neînsuflețit acasă”, explică Marius Rus.

Înmormântarea Lucreției a avut loc joi, 2 aprilie, în cadrul restrâns, impus de ordonanțele militare.

“Cei de la firma de transport și autoritățile locale doar s-au lăudat că ajută. Singurul sprijin de la Filadelfia, compania pentru care lucram, a fost de 3.500 de lei”, spune șoferul.

Facem demersuri la societatea de asigurări, să vedem ce voi putea obține. Oricum, o viață pierdută nu se întoarce cu nici o sumă din lume.

Marius Rus:

Două operații la Mulhouse, poartă încă ghips

Marius are încă dureri la piciorul drept, la care a suferit două operații la spitalul din Mulhouse, unde a fost internat imediat după accident.

“Am stat o săptămână în spitalul din Franța. Am avut noroc că era acolo un medic român, plecat de 20 de ani din țară. Port încă ghipsul, o să-l dau jos în două săptămâni. Mai am dureri, dar pot să mă deplasez”, explică bistrițeanul.

Marius vrea să se reprofileze, pentru a fi alături de cei trei copii pe care îi are cu Lucreția: Florentina Maria, 12 ani, Marius Ionuț, 11 ani, și Andreea Lucreția, 3 ani și jumătate.

Loading...

La început, după ce au aflat nenorocirea, copiii nu se opreau din plâns. Acum s-au mai liniștit. Cea mică plânge acum de fiecare dată când plec din casă, îmi spune că fără mine nu poate sta. Noroc că mă mai ajută socrii cu cei mici.