Măsuri relaxate pentru șoferii de marfă

Loading...

Conducătorii camioanelor de transport marfă care tranzitează România vor mai completa doar o declarație pe proprie răspundere dacă vor circula doar prin coridoarele de tranzit, iar angajatorii vor trebui să le furnizeze echipament de protecție, a anunțat Marcel Vela, ministrul de Interne, într-o conferință de presă. Măsura este inclusă în Ordonanța militară 7, are rolul de a fluidiza traficul și răspunde unor solicitări ale transportorilor.

”Transportatorii sunt extrem de importanți în această perioadă, economia are nevoie de ei, am stabilit pentru conducătorii de mașini de capacitate maximă peste 2,4 tone care nu au simptome, vor completă la intrarea în țară doar o declarație pe proprie răspundere prin care își asumă locația în care pot fi contactați între curse”, a spus Vela.

În plus, a mai precizat ministrul de Interne, ”pentru fluidizarea traficului, conducătorii camioanelor de transport marfă care tranzitează România nu vor mai completa declarații dacă vot utiliza strict coridoarele de tranzit, fiind interzisă abaterea de la ele și în maxim 48 de ore, cu staționare în parcările marcate corespunzător”.

Loading...

Măsuri speciale au fost impuse și pentru transportatorii străini. ”La intrarea în țară, șoferii străini aplică un colant special care va identifica tipul de transport, iar șoferul e obligat să aibă asupra sa un formular de tranzit. Dacă nu respectă prevederile, intră în carantină 14 zile, cu suportarea cheltuielilor”, a mai spus ministrul de Interne.