Mii de români din Marea Britanie risca sa treaca prin momente cumplite! Este alertă la nivel național

Loading...

La două săptămâni de la ieșirea oficială a Marii Britanii din UE, șoferii de tir întâmpină probleme mari. Cei care vin din UE vor fi obligați să aștepte chiar și câteva zile pentru a obține actele necesare pentru transportul de alimente în și din Regatul Unit.

Noi restricţii în Marea Britanie

Conform Euronews, supermarketurile din Marea Britanie riscă să se confrunte cu o lipsă de alimente, din cauza noilor restricţii impuse şoferilor de tir. ”Nu este în regulă, această situație cu multe acte și mult timp pierdut este prea mult pentru mine. Nu este în regulă”, a declarat Petar Loba, șofer de camion la o firmă cu sediul în Marea Britanie.

Situația s-ar putea agrava, deoarece companiile de transport se tem că o mare parte dintre transportatori ar putea să refuze să mai facă livrări în Marea Britanie, pentru a evita noile reguli impuse de autoritățile britaice.

”Șoferii sunt cel mai aderea plătiți pe kilometru. Așadar, dacă pierd timpul așteptând la vamă, ar putea să le spună șefilor că nu mai vor să transporte marfă în Marea Britanie și vor prelua doar transporturi către Europa. Mai mult ca sigur asta o să se întâmple”, a spus agentul John Shirley.

Sute de mii de români afectaţi

Irlanda de Nord se confruntă deja cu lipsa de alimente din supermarketuri. Sute de români locuiesc aici, fiind afectaţi de noile măsuri.

Asociaţia Transportatorilor Rutieri (RHA) din Irlanda de Nord a avertizat cu privire la lanţul de aprovizionare cu Marea Britanie, care este pe cale să se prăbuşească, din cauza reglementărilor post-Brexit. RHA a transmis o scrisoare deschisă ministrului Cancelariei primului ministru, Michael Gove. Liniile de aprovizionare cu materii prime din Marea Britanie au fost restricţionate. Astfel, fabricile au raportat probleme de aprovizionare serioase.

Loading...

”Acest fapt va avea ca rezultat mărfuri lipsă de pe rafturile din supermarketuri şi lipsă de materii prime pentru fabrici”, a spus directorul general al RHA, Richard Burnett, în scrisoare.

error: Content is protected !!