Sofer de tir condamnat după ce a produs un accident in Bistrita

Loading...

Un șofer de TIR de 36 de ani își va petrece următorii doi ani după gratii, după ce nu a fost atent și nu a oprit la un semafor de pe DN17, din Viișoara. În urma accidentului provocat au murit două persoane. Daunele pe care trebuie să le plătească victimelor sunt uriașe!

Vineri 23 Ianuarie 2020 curtea de apel Cluj a pronuntat sentinta definitiva , prin care il pedepsește cu doi ani de închisoare cu executare pe un șofer de camion care a provocat un accident rutier în urma căruia au rezultat victime. Accidentul a avut loc în primăvara anului 2016, pe DN17, în Viișoara. Două autoturisme și un microbuz au oprit la semafor, așteptând culoarea verde, în timp ce un TIR care venea din spate a lovit microbuzul, cauzând un accident în lanț.

Microbuzul a ajuns în mașina de teren din fața sa, care, mai apoi a lovit primul autoturism oprit la semafor. Un pasager din microbuz a murit pe loc, iar altul la spital. De asemenea, 5 oameni au fost răniți în urma impactelor.

Șoferul de 36 de ani al TIR-ului nu a adaptat viteza la condițiile de drum, șoseaua fiind umedă și nici nu a condus preventiv pentru a putea opri la semafor în siguranță. Acesta conducea cu 60 de km/h, pe o porțiune de drum unde limita era de 30 km/h.

Potrivit Adevărul.ro, bărbatul, care și-a și recunoscut vinovăția, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, decizia fiind confirmată zilele trecute de Curtea de Apel Cluj.

De asemenea, rudele celor doi decedați în urma accidentului vor primi daune uriașe, însumând 400.000 de euro.

Loading...

„Fenomenul accidentelor de circulaţie ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie, în special al conducătorilor de TIR-uri, este într-o creştere vizibilă, fapt ce creează un sentiment accentuat de insecuritate pentru toţi participanţii la trafic cărora le este pusă în pericol viaţa. (…) Din această perspectivă, fapta inculpatului reclamă din partea justiţiei aplicarea unei represiuni penale ferme, de natură să atenţioneze pe toţi destinatarii legii penale asupra pericolului social extrem de ridicat al unor astfel de infracţiuni, cu un serios impact în comunitatea locală, în legătură cu care nu trebuie să se lase impresia ca nu sunt pedepsite pe măsură”- se arată în hotărârea emisă de Judecătoria Bistriţa, confirmată de Curtea de Apel Cluj.