Sofer de TIR Roman oprit in Franta cu 6 migranti in camion

Loading...

Pasagerii au fost urcati în vehicul „cu forta”, probabil de către persoane care aparțin unor rețele criminale, potrivit procurorului. Șoferii au fost scapat bazma curata.

Au fost găsiți înghețați și subnutriți. Șase refugiați afgani, dintre care patru pretind a fi minori, au fost descoperiți într-un camion din România, pe o zonă de odihnă a autostrăzii Jura, a declarat miercuri procurorul Lons-le-Saunier, Lionel Pascal, confirmând informații din cotidian Progres .

În vârstă de 17-20 de ani, acești tineri afgani au fost urcati în acest camion, de către persoane care aparțin probabil unor rețele criminale, a explicat procurorul. Șoferii au fost exonerați.

Patru dintre ei au fost spitalizați

Alertați de zgomotele provenite dintr-un camion inmatriculat in Romania, marți pe o zonă de odihnă a autostrăzii din Arlay, șoferii de camioane aflati in parcare au anuntat jandarmeria.

Au fost descoperiți șase emigranti într-o situație precara, „grav afectați de frig”, potrivit lui Lionel Pascal. Patru dintre ei au fost duși la spital.

Ei cred că s-au urcat pe camioan în România, dar, potrivit celor doi șoferi ai camionului, este mai probabil ca aceștia să se fi urcat în Bulgaria.

Alt camion, alti migranti

O Surpriză a avut si un șofer de camion de la o companie de transport cu sediul în Soual, în Tarn, la sfârșitul călătoriei sale.

Vineri seara, 15 ianuarie, șoferul a descoperit în interiorul remorcii sale patru bărbați .  Tocmai finalizase o călătorie din Italia. Persoanele clandestine.

Jandarmeria a fost sesizată și a preluat imediat pe cei patru bărbați. Acestia au fost arestați, doi cetățeni guineeni și doi cetățeni egipteni au fost puși în custodia poliției pentru ședere ilegală.

Unul din cei patru migranit, care era ranit la picior a fost transportat la centrul spitalicesc din Castres-Mazamet unde a fost internat în așteptarea unei decizii prefecturale cu privire la soarta sa.

Ceilalți au fost duși la centrul de detenție administrativă (CRA) din Cornebarrieu din Haute-Garonne.

Migranți afgani găsiți aproape înghețați în camioanele unor români, în Franța și Germania. Ei fuseseră încărcați în camioane în România

Românii sunt puternic implicați în filierele de trafic de migranți, iar acest lucru este susținut de cazurile care ies la lumină tot mai des. Multe sunt descoperite când este deja prea târziu, când călătoriile migranților din Asia se termină cu tragedii.

Cazul celor 39 de vietnamezi morți găsiți în remorca unui camion, în Anglia, în toamna lui 2019, încă nu a fost uitat. Doi români au fost găsiți vinovați după această tragedie, iar unul din ei nu era doar pion – un cărăus – ci a fost cel care a coordonat traficul de migranți spre Marea Britanie. A fost găsit vinovat de omuciderea a 39 de bărbați, femei și copii de origine vietnameză. Cel de-al doilea român a participat la transporturi anterioare de migranți și a fost condamnat pentru trafic

Săptămâna aceasta, în Franța și Germania au fost descoperite alte două camioane cu migranți, camioane conduse de șoferi români. Și aceste cazuri erau foarte aproape de a deveni tragedii.

Alți 8 afgani descoperiți în camionul unui român, în Germania

Tot pe 12 ianuarie, 8 migranți afgani au fost găsiți în Germania, la Grüneberg. În timp ce descărcau marfă, angajații unei companii au auzit zgomote dintr-un TIR înmatriculat în Bulgaria, care era condus de un român de 51 de ani, potrivit unui comunicat al Poliției.

Opt afgani cu vârste între 15 și 23 de ani au fost descoperiți în remorca frigorifică. Minorii au fost duși într-un centru special, iar majorii au fost predați biroului pentru imigrație din Eisenhüttenstadt.

Afganii au spus că fuseseră urcați în remorcă în România.

Șoferul a fost audiat și, deocamdată eliberat. Autoritățile germane nu au oferit alte detalii.

TIR-ul unui român cu 6 afgani aproape înghețați

Pe 12 ianuarie, 6 refugiați afgani înghețați de frig și înfometați – 4 dintre ei minori – au fost descoperiți într-un camion care venea din România, într-o parcare din Jura, a anunțat procurorul Lionel Pascal, citat de France Info.

Tinerii afgani, cu vârste cuprinse între 17 și 20 de ani, ar fi fost urcați în remorca TIR-ului împotriva voinței lor, cel mai probabil de către persoanele care fac parte dintr-o rețea criminală despre care anchetatorii nu au oferit informații.

Procurorul Lionel Pascal spune că cei doi șoferi români ai TIR-ului au fost deocamdată exonerați, pentru că ei sunt cei care au anunțat autoritățile după ce au auzit zgomote suspecte din remorcă.

Patru dintre afgani erau în stare gravă și au fost duși la spital. Migranții le-au spus anchetatorilor francezi că au fost urcați în remorcă în România, însă cei doi șoferi români spun că este mai probabil să fi fost urcați în Bulgaria.

Loading...

Ancheta în acest caz este, totuși, la început și are încă multe necunoscute.

error: Content is protected !!