TIR-ul care salveaza vieti. Într-un TIR vor fi îngrijiți 12 pacienți în stare critică. SMURD și Lidl, prima secție de terapie intensivă mobilă!

Loading...

SMURD și Lidl au achiziționat prima secție de terapie intensivă mobilă! Mai exact, aceasta a fost cumpărată de Departamentul de Situații de Urgență, cu ajutorul retailerului. Vorbim despre o secție mobilă concentrată într-un TIR.

Concret, mașina poate fi amplasată în zonele fierbinți, cum ar fi curtea unui spital. Achiziția se face prin Fundația pentru Smurd, în contextul luptei împotriva pandemiei de coronavirus.

De remarcat că secția de terapie intensivă mobilă costă 264.930 de dolari și poate îngriji 12 pacienți în stare critică. Mai mult de atât, aceasta poate fi deplasată rapid oriunde în ţară și crește automat capacitatea celor mai aglomerate spitale de a oferi îngrijire pacienţilor.

Terapie intensiva mobila
Terapie intensiva mobila

Terapie intensiva mobila

Comunicat de presă

Departamentul pentru Situații de Urgență prin Fundația pentru SMURD, cu sprijinul Lidl România, achiziționează prima secție de terapie intensivă mobilă din țara noastră, în valoare de 264.930 de dolari, care va putea prelua pacienții în stare critică ca urmare a infecției cu SARS–CoV–2.

Această secție mobilă de terapie intensivă pe structura unui tir poate fi deplasată rapid oriunde în țară, crescând capacitatea celor mai aglomerate spitale de a oferi îngrijire pacienților. Secția va fi amplasată în curtea unui spital supraaglomerat de primă linie, putând fi racordată atât la rețeaua electrică cât și la cea de oxygen a spitalului și va putea prelua un număr de 12 pacienți cu indicație de îngrijire în terapie intensivă.

„Traversăm o perioadă fără precedent, în care pandemia de Coronavirus pune o presiune uriașă pe sistemele medicale din toată lumea. Pentru a putea face față acestei situații, este nevoie de solidaritate la nivelul întregii societăți și de sprijin din partea mediului privat. Pentru noi, Lidl România, investiția în dezvoltarea serviciilor medicale de urgență este de mulți ani o prioritate și ne-am bucurat să putem colabora de-a lungul timpului cu DSU și Fundația pentru SMURD în mai multe proiecte naționale care au salvat deja multe vieți.

Acum, continuăm acest parteneriat de lungă durată, pentru a suplimenta capacitatea României de a oferi îngrijirile necesare pacienților diagnosticați cu noul Coronavirus și aflați în stare gravă. Totodată, aș vrea să mulțumesc atât personal, cât și din partea celor peste 7.500 de colegi din Lidl, întregului corp medical din România, cei aflați în prima linie în aceste zile, care fac eforturi enorme pentru a avea grijă de sănătatea noastră”, a declarat Frank Wagner, CEO Lidl România.

Terapie intensiva mobila
Terapie intensiva mobila

Terapie intensiva mobila

Dr. Raed Arafat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, spune: „Această unitate de terapie intensivă este unică în România, folosirea ei dându-ne posibilitatea să îmbunătățim semnificativ evoluția pacienților cel mai grav afectați de infecția cu SARS–CoV–2.

Având in vedere experiența altor țări europene care s-au confruntat deja cu o lipsă a locurilor în secțiile de terapie intensivă, precum și dinamica rapidă într-un astfel de context la nivel național, un număr de 4 astfel de unități mobile ar crește semnificativ capacitatea României de a gestiona pacienții critici în perioada ce va urma, exact acolo unde este cea mai mare nevoie.

În acest context încurajăm și alți investitori să se alăture acestui demers susținut de LIDL România. Le mulțumim tuturor celor care vin în sprijinul colegilor care se alfă în linia întâi, avem nevoie să vă simțim aproape și să știm că aveți încredere în noi și în toate eforturile depuse zi și noapte de colegii mei”.

Loading...

Acest tip de unitate mobilă va fi inclusă în dotarea României de răspuns la dezastre și va putea fi folosită în orice situație de catastrofă care generează victime multiple, cum ar fi în cazul unui cutremur. După încheierea acestei crize, unitatea de terapie intensivă mobilă va putea funcționa inclusiv ca un centru mobil de simulare pentru medicii rezidenți în ATI și medicină urgență.