Transporturile in pericol. Unul din cei mai mari constructori de camioane concediaza 5000 de angajati

Loading...

Unul din cei mai mari contructori de camioane a anuntat reduceri semnificative de personal. 5000 de angajati isi vor pierde locurile de munca dupa ce vanzarile au scazut dramatic pe fondul situatiei economice cauzate de pandemia cu coronavirus.

Conform ultimului comunicat de presa emis de catre Scania, criza pandemiei de coronavirus a a condus la o scadere brusca a vanzarilor . Datorită impactului serios al pandemiei asupra afacerilor, compania se așteaptă ca cererea pentru produsele sale să rămână mai scăzută pentru o perioadă mai lunga.

Din acest motiv , producătorul global de camioane intenționează să reducă locurile de muncă la nivel mondial . Potrivit Scania, o revizuire structurală a unor părți selectate ale operațiunilor industriale și comerciale a fost necesară din cauza crizei. Datorită măsurilor utilizate până acum, cum ar fi programul de scurtă durată va fi cât se poate de limitată în sfera reducerilor de personal necesare.

Consiliul de administrație și sindicatele lucrează împreună pentru a găsi soluții de reducere a costurilor pentru a reduce la minimum numărul de locuri de muncă care urmează să fie reduse. De asemenea, sunt de acord că în viitor trebuie dobândite noi abilități și competențe, astfel încât compania să poată stăpâni trecerea la noile tehnologii și modele de afaceri.

Loading...

Cu toate acestea, un excedent de personal a fost identificat in cadrul Scania din cauza revizuirii efectuate. Potrivit informațiilor proprii, aproximativ 5.000 de angajați își vor pierde locurile de muncă , inclusiv aproximativ 1.000 de angajați la sediul suedez din Södertälje.