Un sofer român din Germania împarte şoferilor de tir mănuşi, dezinfectant şi apă

Loading...

Un şofer român stabilit în Germania a oferit o lecţie de implicare civică în lupta împotriva coronavirusului. Bărbatul oferă gratuit şoferilor de tir hârtie igienică, mănuși, dezinfectant, săpun, ochelari de protecție și apă.

Constantin Troncotă este din Timişoara, însă locuieşte în Germania. Din cauza restricțiilor impuse, mulți dintre șoferii de TIR care circulă pe șoselele Europei nu au acces la magazine sau la echipamente de protecție. Constantin merge în parcările din Germania şi oferă gratuit şoferilor de tir hârtie igienică, mănuși, dezinfectant, săpun, ochelari de protecție și apă.

„Laudă-te și tu atunci când faci un bine! Vreau să vă văd pe toți că vă laudați. Eu astăzi mă laud, merg prin parcările din Germania și ofer gratuit șoferilor: hârtie igienică, mănuși, dezinfectant, săpun, ochelari de protecție și apă. Mulțumesc, Roman Pamfiloiu Cristi Crs Vale Vale Andrei Cosmin Sabau Cipio și Andrei Novac.” a scris Constantin pe pagina sa de Facebook.

„Am investit aproape 2100 de euro, bani personali, nu am luat niciun leu de la șoferii pe care i-am ajutat! După ce am început acțiunea, am vorbit cu câțiva prieteni care m-au sprijinit și ei. Am făcut peste 1000 de kilometri deja, iar acum, după ce termin de vorbit cu dumneavoastră, merg încă o dată.” a declarat Constantin Troncotă pentru G4Media.ro.

Din păcate, unii conaționali (care cel mai probabil nu au făcut astfel de acțiuni) l-au acuzat de ”laudă” și i-au raportat postările de pe Facebook! 

Constantin Troncotă  susține că a făcut toate aceste gesturi din solidaritate cu șoferii de TIR. La rândul său șofer de profesie, Constantin nu a înțeles ironiile unor conaționali, care nu doar că l-au acuzat de lipsă de modestie, dar i-au și raportat ”live”-urile. Acesta i-a îndemnat pe toți cei care l-au ironizat, și nu numai, să îi urmeze exemplu. (De departe cel mai bun răspuns, n.red.).

”Am avut această acțiune weekend-ul trecut și weekend-ul acesta. Poate așa schimbăm mentalități, eu asta am încercat să fac prin acțiunea mea. Am vrut să le arăt la toți că dacă vrei se poate. Sunt sigur că și alți români au ajutat în această luptă și poate nu sunt persoane cunoscute. Costul total al acestei acțiuni a fost undeva la 2.100 de euro. M-au ajutat mai mulți oameni cu bani. Cu sume de 200, 100 sau 50 de euro. Nu am făcut asta pentru bani ci pentru că șoferii sunt persoane foarte importante, avem nevoie de ei, sunt în linia 1. Și eu sunt șofer în Germania. Știu ce înseamnă transportul internațional”, a spus Constantin Troncotă. 

Din cauza restricțiilor de circulație și a regulilor impuse de autorități, mulți dintre șoferii de TIR, care încă circulă pe șoselele Europei pentru a transporta marfa, nu au acces la magazine sau la echipamente de protecție.

Loading...

Astfel, Constantin Troncotă s-a gândit că poate face o faptă bună și astfel a cumpărat o mașină întreagă de apă sau alte produse, iar apoi le-a oferit gratuit șoferilor din parcări.