Vestul Sălbatic pe un drum din România. Rromii atacă TIR-urile cu pietre şi fură marfa şoferilor

Loading...

DN1A este la dispoziţia rromilor din cartierul Garnici. Mai mult, şoferii au nevoie de curaj pentru a traversa rua Braşov-Cheia-Vălenii de Munte.

Riscurile sunt uriaşe pentru cei care transportă marfă. Autotrenurile sunt atacate cu pietre şi hoţii fug rapid cu marfa.

Autorităţile ştiu situaţia şi jandarmii se tem să intre în zona respectivă. O altă problemă este reprezentată de tăierile ilegale de copaci, unde rromii fac de asemenea prăpăd.

Într-o situaţie jenantă, jandarmii au avut nevoie de intervenţia colegilor pentru a ieşi din mijlocul locuitorilor din Garnici.

„Bună seara, dragi braşoveni, vă rog să luaţi atitudine la ce se întâmplă în jud dvs, sat Garcini, comună sau ce o fi Săcele, ţiganii de acolo ataca cu pietre camioanele aflate în trafic, în scopul de a le opri şi apoi să fure, mie mi să întâmplat în noaptea din 28 06 2019,în jurul orei 01:15,am tranzitat pe acolo şi mi au spart parbrizul la o un camion, nu am oprit bineînţeles ptr că eram victima sigură la furt, având şi o marfă foarte vandabila,azi vorbind despre aceste lucruri cu alţi colegi, şi ei sau plâns că au păţit aceleaşi lucruri acolo, asta cam de mult se întâmplă, e dureros ce se ntampla, noi şoferii de camioane suntem expuşi la toate pericolele cele mai urâte, şi numai astea ne lipsesc,. Vă daţi seama că şoferii străini care păţesc aşa ceva, nu mai calcă în România în veci, e tragic ce se întâmplă acolo, şi se ştie de acest fenomen dar nu ia nimeni nici o măsura. Dacă acea piatră nimerea şi trecea prin geamul din stânga, şi mă nimerea în cap, ce era oare? pierdeam controlul maşinii de 40 t, intra peste vreo casa şi atunci cum ar fi fost!! Dacă aveţi posibilitatea de a stârpi acei oameni care fac aceste lucruri, să o faceţi, chiar e vestul sălbatic acolo!!! În speranţa că se vor lua măsuri pentru stoparea acestui fenomen, vă doresc, drumuri bune !! Mulţumesc!! Un simplu şofer din Oradea, care vrea să câştige bani ptr o familie care l aşteaptă acasă teafăr!!”, s-a plâns Răzvan Cozmin Mladin pe un grup de Facebook de Braşov.

Cu aceeaşi problemă se confruntă şi turiştii, care se încumetă să traverseze Garniciul pe DN1A.

Loading...

Sursa:Gandul.info